Dubbele vliegcrash bij Dronten

In de buurt van Dronten heeft een vliegtuigongeval plaatsgevonden. Twee vliegtuigen zijn daarbij in botsing neergekomen en neergestort, zo blijkt uit communicatie van de Hulpdiensten.

Hulpdiensten zijn onderweg naar de ongevalslocatie aan de Zeeasterweg.

Uit een foto van Omroep Flevoland blijkt dat het om kleine sportvliegtuigjes gaat, waarschijnlijk Cessna. Dit is niet vreemd, want het nabij gelegen vliegveld Lelystad wordt voornamelijk door sportvliegtuigjes gebruikt.

Update 17:30 uur: 
Er is inmiddels een tweede traumaheli ter plaatse. Een verslaggever van Omroep Flevoland meldt dat de werkzaamheden bemoeilijkt worden door de natte en drassige kleigrond van het weiland. Brandweervoertuigen komen vast te zitten en moeten worden losgetrokken door tractoren. 

Update 17:40 uur:
Volgens de Brandweer zijn er twee gewonden gevallen. Een ooggetuige liet aan Omroep Flevoland weten dat de vliegtuigjes aan het stuntvliegen waren.

Update 17:59 uur:
Inmiddels weet Omroep Flevoland te melden dat er twee doden zijn gevallen bij het ongeluk. De brandweer is op dit moment bezig met het spannen van zwart zeil voor het vliegtuig waar de doden in gevallen zouden zijn.

Dit nieuws bespreken kan ook op het forum in Nieuws & Achtergronden: Vliegcrash Dronten.