FIFA 13 voor Wii U is uitgeklede versie

Het voetbalspel FIFA 13 voor de Wii U is minder uitgebreid dan de versie voor PlayStation 3 en Xbox 360. Onder meer de update voor de verbeterde balaanname en het fysieke contact tussen spelers is niet verwerkt in het spel. Dat heeft producer Matt Prior van Electronic Arts gezegd tegen de website Eurogamer.

De ontwikkelaars hebben bijna tachtig procent van hun tijd gestopt in het maken van de game voor de specifieke eigenschappen van de Wii U. De spelcomputer komt onder meer met een bewegingsgevoelige tablet als controller. Daardoor bleef weinig tijd over om andere updates in het spel te stoppen.

Prior noemt het ontbreken van verschillende functies kinderziektes. "FIFA Ultimate Team konden we niet in het spel stoppen omdat Nintendo zijn online mogelijkheden nog niet op orde heeft", zei de producer. Volgens hem legt het team dit jaar de fundering, waarop volgend jaar uitgebreid kan worden.

FIFA 13 ligt in de winkel voor onder meer pc, Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii. De versie voor Wii U is vanaf 30 november verkrijgbaar.


FIFA 13 voor Wii U is uitgeklede versie (Foto: Novum)