Huntelaar nog niet om tafel met Schalke

Klaas-Jan Huntelaar praat voorlopig nog niet met zijn club Schalke 04 over contractverlenging. De Nederlandse aanvaller heeft in Gelsenkirchen een aflopend contract en kan een sterk verbeterde verbintenis tekenen.

Schalke heeft begrip voor de keuze van Huntelaar, zo laat manager Horst Heldt aan de Duitse media weten. "We hebben besloten dat we voor december geen gesprekken voeren en de ontwikkelingen afwachten. Dat is een wens van de speler waar ik geen probleem mee heb. Ik heb het gevoel dat hij nu nog geen beslissing kan nemen. Hij moet ook de tijd krijgen die hij nodig heeft. In december, uiterlijk januari praten we verder. Dan wil ik dat hij snel de knoop doorhakt."

Huntelaar is sinds 2010 speler van Schalke 04. De Nederlander kwam destijds over van AC Milan waar hij geen vaste plaats in de basis wist te veroveren. Bij Schalke is de spits wel de vaste nummer negen en kwam hij afgelopen seizoen tot 29 treffers in de Bundesliga. Dit jaar staat de teller bij Huntelaar nog maar op drie competitietreffers.