Boonen: terugtreden Rabobank 'zeer dom'

Tom Boonen kan zich totaal niet vinden in het besluit van Rabobank om te stoppen als wielersponsor. De Belgische klassiekerrenner vindt dat de bank een inschattingsfout maakt door te stellen dat het geen vertrouwen heeft in een schone en eerlijke wielersport. "Dat zij niet geloven dat het nog goedkomt, vind ik zeer dom", vertelt Boonen tegen Sporza. "Ik werd kwaad toen ik dat hoorde."

"Ik vind het wel een mokerslag dat een sponsor als Rabobank na al die jaren stopt", vervolgt Boonen. "Rabobank is een ploeg die barst van het jonge talent. Het is zonde dat die jongens nu geen kans meer krijgen." Aanleiding voor Rabobank om te stoppen was het vernietigende Usada-rapport over Lance Armstrong. Boonen vindt het hoog tijd dat de hoofdpersoon eens naar buiten treedt. "Wij moeten nu uitleg geven over deze zaak, maar misschien zou Lance dat beter eens zelf doen. Alleen hij kan hier een einde aan maken."

Boonen heeft in zijn geheel geen hoge pet op van Armstrong, met wie hij in 2002 bij US Postal een jaar samen reed. "Ik ben nooit een grote fan van hem geweest, zeker niet na dat jaar waarin we samen in een ploeg reden." Ook het Usada moet het ontgelden bij de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix. "Ze doen zichzelf nu voor als het heiligste boontje van de wereld, terwijl ze ook alleen maar onzin verkopen."


Boonen noemt terugtreden Rabobank 'zeer dom' (Foto: Novum)