Minder ontslagen en loon bij Odfjell

De Rotterdamse vestiging van tankopslagbedrijf Odfjell wil toch minder arbeidsplaatsen schrappen dan eerder is aangegeven. In de eerste versie van het sociaal plan, is sprake van het verdwijnen van negentig banen op de korte termijn, meldt RTV Rijnmond zaterdag.

Eerder werd nog gesproken over het schrappen van 120 banen. Ook moet al het personeel vanaf 1 november minstens twee jaar lang tien procent van het salaris inleveren.

De directie van Odfjell heeft de eerste versie van het sociaal plan voorgelegd aan de ondernemingsraad en de vakbonden. Van de bijna 350 personeelsleden verdwijnen in het plan vooral veel kantoormedewerkers. Van een op de drie van deze werknemers wordt de baan geschrapt. Vooral de afdeling operations wordt zwaar getroffen: daar verdwijnen 42 banen.

De ingrepen zouden volgens directeur Alex de Bonth nodig zijn om Odfjell te redden. Zonder de verregaande maatregelen zal de Rotterdamse vestiging van Odfjell failliet gaan, zegt hij.

De vakbonden noemen het plan een slechte uitgangspositie voor de onderhandelingen en vrezen dat het een hard gevecht wordt.

De Rotterdamse vestiging van het tankopslagbedrijf kampt met de gevolgen van een stillegging eind juli na verschillende milieu- en veiligheidsovertredingen.