FOK!filmtips van de dag: Paradiso de Film (Documentaire)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Paradiso 01

Vanavond hebben we een zeer muzikale FOK!filmtip van de dag voor onze trouwe lezers. Op Nederland 3 is namelijk een documentaire te zien over wat misschien wel de beroemdste poptempel ter wereld is. Het Amsterdamse Paradiso is in de ogen van vele wereldberoemde artiesten een soort van heilige plaats. Van Pink Floyd (met Syd Barrett) tot de Zangeres Zonder Naam en van the Rolling Stones tot Joy Division, er is eigenlijk gewoon geen beginnen aan om te noemen we er sinds 1967 al niet op het podium van de voormalige kerk hebben gestaan.

Paradiso 02
De Amsterdamse poptempel Paradiso (foto: paradiso.nl)

In de documentaire Paradiso de Film van Cameron Crowe komen vele van deze artiesten aan het woord om hun herinneringen op te halen aan hun optredens van weleer. Ook zien we opnames van legendarische concerten zoals dat van Nirvana uit 1991 en het beroemde optreden van Joy Division in de Amsterdamse poptempel. Vanaf 20.55 uur op Nederland 3 de voor muziekliefhebbers onmisbare documentaire Paradiso de Film.

En mocht je daarna in de stemming zijn voor nog meer muziek, knal dan de snacks en ander tv-voer maar op de tafel voor een prachtige reis door de muziekgeschiedenis van 22:20 tot 01:25 uur met als uw reisleiders Leo Blokhuis en Fenno Werkman, en Matthijs van Nieuwskerk die het aanelkaar mag babbelen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!