Madonna trekt wapen bij Gang Bang

Fans van Madonna zijn van streek nadat nepwapens te zien waren tijdens haar show in Colorado. De concertgangers werden naar eigen zeggen herinnerd aan de schietpartij bij een bioscoop die in juli aan twaalf mensen het leven kostte.

Op een groot scherm was te zien hoe Madonna, die donderdagavond in het Pepsi Center in Denver optrad, een neppistool gebruikte om een gemaskerde man zogenaamd neer te schieten. De 54-jarige zangeres zong daarbij het lied Gang Bang, waarin de tekst 'ik schoot mijn geliefde door het hoofd' voorkomt.

"We stonden te dansen en opeens beseften we waar het nummer over ging", zegt een toeschouwer. "Iedereen om me heen was gechoqueerd. Ik hoorde een heleboel mensen 'wow' zeggen." Peter Burns, die bij een radiozender in Denver werkt, zag hoe enkele mensen hun spullen pakten en vertrokken. Verder ontvingen verschillende televisiestations in Denver klachten van concertgangers.

Volgens een woordvoerder van Madonna is het onmogelijk om de scène met de nepwapens uit de show te knippen. "Je kunt ook niet het derde bedrijf uit Hamlet weglaten." Volgens de zegsvrouw is het Madonna's stijl om opschudding te veroorzaken. "Ze maakt dingen niet mooier dan ze zijn."

Voor de zangeres aan haar toer begon, zei ze dat ze het gebruik van wapens niet wil goedpraten. Naar eigen zeggen komen ze in haar show voor als symbolen voor intolerantie en 'de pijn die ik heb gevoeld nadat mijn hart was gebroken'.


Madonna doet Gang Bang

Submitter:  Bron: Novum/AP