Man met 20.000 euro aan openstaande boetes gepakt

Een 27-jarige man uit Hilversum die nog twintigduizend euro aan openstaande boetes moest betalen, is donderdag in zijn woonplaats in de kraag gevat. Surveillerende agenten zagen de bij de politie bekende man in een auto voorbij rijden. De man bleek ook nog eens een pistool bij zich te hebben en leek onder invloed van drugs, meldt de politie vrijdag.

De agenten kregen de man rond 19.30 uur in het oog. Ze lieten de man stoppen en wilden de Hilversummer aanspreken, maar die gaf ineens gas en reed op een agent in. Die kon nog maar net op tijd opzij springen.

De man reed zichzelf iets verderop klem, stapte uit en rende weg. De agenten gingen achter hem aan. Een voorbijganger hielp de politiemensen door de man tegen te houden. De Hilversummer viel op de grond, waardoor de agenten de man in de boeien konden slaan. Hij verzette zich hier wel tegen, waardoor een agent lichtgewond raakte aan zijn hand.

Bij het fouilleren van de man werden het pistool en een kleine hoeveelheid drugs gevonden. De Hilversummer is meegenomen naar een politiebureau. Hij zit nog vast, omdat hij het openstaande bedrag aan boetes nog niet heeft betaald.

Een 28-jarige passagier van de man werd eveneens aangehouden. Hij had een mes bij zich en moest nog een boete van 170 euro betalen. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. Ook tegen zijn 27-jarige kompaan is proces-verbaal opgemaakt.