'Format Sterren Springen gejat'

Het Franse mediabedrijf Banijay sleept Eyeworks voor de rechter. Dat heeft Eyeworks vrijdag bevestigd. Het format van Sterren Springen op Zaterdag zou te veel lijken op het Duitse programma TV Total Turmspringen.

Eyeworks laat weten vertrouwen te hebben in de uitkomst van de zaak en neemt maatregelen om het format van Sterren Springen te beschermen. Eyeworks heeft het internationale idee gepresenteerd als Celebrity Splash.

"Deze actie laat de frustratie zien van Banijay ten opzichte van het succes van het format van Celebrity Splash", zegt Eyeworks in een verklaring. Het bedrijf noemt het programma een 'baanbrekende show in de internationale tv-markt'. Volgens de producent gaat het om een 'breed concept' dat niet is bedacht door Banijay.

In Sterren Springen, dat SBS uitzond, lieten bekende Nederlanders als Patty Brard en Emile Ratelband hun kwaliteiten als schoonspringer zien. Kimberley Klaver kwam in het nieuws toen ze tijdens een training haar neus brak en Jody Bernal hield een gat in zijn trommelvlies over aan een verkeerde duik. Celebrity Splash is al verkocht aan de Verenigde Staten.