Eddie Murphy mag Richard Pryor niet spelen

De weduwe van komiek Richard Pryor wil absoluut niet dat Eddie Murphy haar man gaat spelen in de te verschijnen biografische film. "Dat had Richard nooit gewild", zegt Jennifer Pryor tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. "Hij zou een authentiek iemand willen."

"Eddie Murphy mijn man laten spelen is ongeveer hetzelfde als Al Jolson Malcolm X laten vertolken", zegt Jennifer Pryor stellig. Jolson was een bekend acteur uit de jaren twintig die met veel zwarte grime rollen van zwarten speelde.

Jennifer Pryors opmerking komt wellicht als een schok voor Murphy, die bekendstaat als grote bewonderaar van Richard Pryor. Tot Murphy's vreugde maakten de twee in 1989 samen de zwartgallige komedie Harlem Nights.

De gedoodverfde favoriet om Pryor in de nog titelloze biopic te spelen lijkt nu stand-upcomedian en acteur Mike Epps. Hij heeft al getekend voor de rol van Pryor in de volgend jaar te verschijnen film Nina, over jazzzangeres Nina Simone.

Hiervoor had hij eerst de zegen gevraagd van Jennifer Pryor, die geen moment aarzelde. "Het was heel lief dat hij me van tevoren belde", zegt ze. "Ik ben blij dat ze hem voor die rol gekozen hebben, het is een goeie vent."


Eddie Murphy immiteert Richard Pryor in 'Raw' (1987)