Jolie tast diep in buidel voor Malala

Angelina Jolie tast diep in de buidel om het Pakistaanse meisje Malala Yousufzai te steunen. De 37-jarige actrice geeft vijftigduizend dollar aan de Women of the World Foundation, ter ere van de onlangs door de Taliban neergeschoten kinderrechtenactiviste.

De stichting heeft de Women of Impact Award for Girls' Education in het leven geroepen om vrouwen en meisjes te steunen die zich inzetten voor onderwijs voor jonge meisjes in Pakistan en Afghanistan. "De stichting Education Partnership for Children of Conflict van Angelina Jolie levert de eerste bijdrage van vijftigduizend dollar", schrijft de Women of the World Foundation op haar website.

Jolie schrijft in een column op de website The Daily Beast dat ze haar kinderen heeft verteld over Malala. "Ze vonden het moeilijk te begrijpen dat dit een wereld is waarin mensen een kind willen vermoorden, van wie haar enige 'misdaad' is dat ze wil dat zij en andere kinderen naar school mogen." Een van haar kinderen wil een standbeeld oprichten voor de 14-jarige Malala, die nog in het ziekenhuis ligt.

Jolie, die bekendstaat om haar liefdadigheidswerk, heeft nog een idee hoe Malala geëerd kan worden. "Als de commissie van de Nobelprijs voor de Vrede bijeenkomt, verwacht ik dat de dappere Malala serieus wordt overwogen."