Regisseur zocht negen maanden naar wonderkind

Regisseur Benh Zeitlin heeft negen maanden gezocht naar de geschikte hoofdrolspeler voor zijn drama Beasts of the Southern Wild. "Als je een film maakt die rust op de schouders van een 6-jarige, dan is dat je film", zegt de Amerikaan voor de camera van Novum Nieuws. "Dan moet je een wonderlijk kind vinden."

Zeitlin heeft gedurende de audities ruim vierduizend kinderen de revue zien passeren. "Het is ons wel gelukt." Uiteindelijk viel de keuze op de inmiddels 8-jarige Quvenzhané Wallis. "Zij is echt een protegé."

Beasts of the Southern Wild gaat over de 6-jarige Hushpuppy. Ze groeit op in een moerasachtig gebied dat dreigt te overstromen door het smeltende poolijs. De film wordt overladen met goede kritieken en er wordt zelfs al gesproken over de Oscars.

Zeitlin maakt met het drama zijn regiedebuut en had het grote succes niet aan zien komen. "De film is meer gemaakt als buurthuiskunst. Ik had nog nooit geregisseerd, we hadden geen budget, de producenten hadden zoiets nog nooit gedaan en de film valt niet echt binnen een genre. Dan verwacht je niet dat iemand deze film gaat bekijken."

Beasts of the Southern Wild draait vanaf donderdag in de bioscopen.


Regisseur zocht negen maanden naar wonderkind (Foto: Novum)