Vierde zelfmoord dit jaar in gevangenis Vught

Opnieuw heeft in de gevangenis in Vught een gedetineerde een einde aan zijn leven gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag. Het is voor de vierde keer dit jaar dat een gedetineerde zelfmoord pleegt in de Brabantse gevangenis.

Politie, justitie en de gevangenis gaan de zaak onderzoeken. Ook wordt bekeken of er een verband is tussen de vier gevallen. De zegsman van het ministerie merkt hierbij op dat daar geen enkele aanwijzing voor is.

Twee weken geleden pleegde een gedetineerde ook al zelfmoord. In juli pleegde Fred B. zelfmoord in zijn cel in Vught. Hij zat vast voor de moord op zijn voormalige schoonouders in Middelburg. In april maakte Jan van L. een einde aan zijn leven. Hij had een maand eerder een bekentenis afgelegd voor betrokkenheid bij de dood van zijn ex-vrouw.

In het penitentiaire complex in Vught zijn een huis van bewaring, een gevangenis en een penitentiair psychiatrisch centrum gevestigd. In totaal zijn er acht verschillende regimes gehuisvest met een capaciteit van 750 plaatsen.


Vierde zelfmoord dit jaar in gevangenis Vught (Foto: Novum)