KRO boycot De Wereld Draait Door

KRO-presentatoren als Yvon Jaspers en Arie Boomsma schuiven voorlopig niet meer aan bij De Wereld Draait Door. De KRO is boos omdat DWDD zonder toestemming beelden uit Boer Zoekt Vrouw heeft gebruikt.

"DWDD is een onbetrouwbare partner", stelt een woordvoerder van de KRO. Volgens haar bereikte een langer lopend conflict met het VARA-programma vorige week zijn climax, toen zonder toestemming van de KRO beelden van het keuzemoment van boer Aad werden uitgezonden in DWDD. Vervolgens gingen Aad en zijn drie dames over de tong aan de tafel van het praatprogramma.

Als reactie kreeg DWDD maandag geen beelden van Boer Zoekt Vrouw, waarna cabaretière Sanne Wallis de Vries aan de hand van Barbie- en Playmobilpoppen haar verhaal over de boeren deed. Bovendien besloot de KRO voorlopig niet mee te werken aan items in DWDD.

Volgens de woordvoerder wordt de omroep in dat besluit gesteund door de presentatoren. "Yvon en Arie zijn het ermee eens dat DWDD te ver is gegaan." Hoe lang de KRO DWDD wil boycotten, is nog onduidelijk. "We moeten kijken hoe zich dit ontwikkelt, vooralsnog heeft het een open einde."

LuckyTV, dat DWDD dagelijks afsluit, mag wel beelden van Boer Zoekt Vrouw blijven gebruiken. "Dat is een heel ander verhaal omdat het satire is. Daar wordt überhaupt geen toestemming voor gevraagd en kunnen wij als KRO ook niets aan doen."