Van 't Hek als Obelix naar de Britten

Na eerder de video te hebben gezien van Jeronimo, is het vandaag de beurt aan Youp van 't Hek om zijn voice-overkunsten te tonen. Dit doet hij voor de film Asterix en Obelix: Op Bezoek Bij De Britten.

Update 16.00 uur

De video werkt inmiddels naar behoren.

Origineel bericht

Van 't Hek behoeft nauwelijks een introductie. De succesvolle cabaretier is regelmatig op televisie terug te zien en komt af en toe in opspraak. Meestal heeft dit te maken omdat hij een klacht heeft over een helpdesk of een biermerk, maar nu halen we oude koeien uit de sloot. Vandaag de dag spreekt Youpie de stem in van Galliër Obelix, de menhirtillende gigant.

Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier Flegmatix naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix en Obelix hele andere zorgen: Hippix.

Als Flegmatix de problemen in zijn Koninkrijk voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. Daar wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Flexmatix en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Helemaal afgeleid van hun missie, raken ze de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix ontvoerd door de Romeinen. Kunnen onze helden het Britse koninkrijk nog van de ondergang redden?

De film Asterix en Obelix: Op Bezoek Bij De Britten draait vanaf 17 oktober in de bioscoop.