Moslims demonstreren tegen Google

Een demonstratie van zo'n 10.000 moslims in Londen zondag, was gericht tegen Google. Google is volgens hen verantwoordelijk voor het feit dat de film Innocence of Muslims nog steeds is te zien bij dochteronderneming YouTube. Duizenden waren afgereisd vanuit het gehele land. Het protest moet de eerste zijn van meerderen de komende weken, met als hoogtepunt een ware 'million-strong march'. Zo laat The Telegraph weten.

De demonstratie was de derde deze maand. Een eerdere samenkomst bij de Amerikaanse ambassade was weinig vruchtvol, er kwam slechts een handjevol mensen opdagen.

Er werden barricades opgeworpen voor het hoofdkwartier van Google en de massa toonden spandoeken met teksten als, ”De profeet Mohammed is de grondlegger van de vrijheid van meningsuiting.

Een van de aanwezige imams liet een reporter weten, “terrorisme is niet alleen mensen die mensen doden, maar ook mensen die gevoel doden. De makers van deze film hebben 1.6 miljard mensen geterroriseerd. Google is een van de belangrijkste spelers binnen deze markt, en daar verwacht je enige menselijkheid van. En dan kun je wel zeggen het is vrijheid van meningsuiting, maar dat is het niet. Het is een vorm van anarchie."