Drie jaar voor Haagse pedo

Een 53-jarige Haagse pedo moet drie jaar en vier maanden de cel in omdat hij eerder dit jaar een 6-jarig meisje zijn auto ingelokt heeft en haar heeft misbruikt. Dat heeft de rechtbank in Den Haag maandag bepaald.

De man sprak het meisje 14 maart aan op de Dierenselaan in Den Haag en vroeg of ze de weg naar een supermarkt wist. Het meisje was voor het eerst alleen boodschappen gaan doen. De man vroeg haar in de auto te stappen. Dit deed het meisje, waarna hij haar misbruikte. Na tien minuten liet hij het meisje gaan, waarna ze overstuur naar huis ging.

De politie begon een grootschalig onderzoek. De zaak kreeg ook veel media-aandacht. Op de Dierenselaan hingen billboards met een oproep aan getuigen om zich te melden. Desondanks probeerde de pedo in dezelfde straat nog twee meisjes zijn auto in te lokken. Dit lukte hem niet.

De opgelegde celstraf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter legde bovendien acht maanden voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van vijf jaar op. De kinderlokker, die licht verstandelijk beperkt is, mag niet in de buurt van de Dierenselaan komen en mag geen contact zoeken met de drie meisjes. Ook moet hij zich laten behandelen.