Radiohead geeft fans waar voor hun geld

Muziekfans kwamen zondagavond ruim aan hun trekken bij Radiohead. De Britse band speelde in de Amsterdamse Ziggo Dome een set van maar liefst 25 nummers en kwam vier keer terug voor een toegift.

Vier jaar geleden deed Radiohead Nederland voor het laatst aan. Toen stond de rockband in het Westerpark in Amsterdam. Het optreden van zondag, dat in maart in ruim een uur uitverkocht raakte, maakte deel uit van een wereldtournee. In de Ziggo Dome kwamen veel oude nummers voorbij, afkomstig van albums als OK Computer, Kid a en het vorig jaar uitgekomen The King of Limbs.

Onder de hits die werden gespeeld was Creep de grote afwezige. Met dat nummer, afkomstig van debuutalbum Pablo Honey, brak Radiohead wereldwijd door nadat het in 1993 voor de tweede keer was uitgebracht.

Zanger Thom Yorke en zijn bandleden waren perfect op elkaar ingespeeld. Van interactie met het publiek was, zoals het publiek gewend is van de band, vrijwel geen sprake. Mooie visuals werden weergegeven via kleine schermen die achter en boven het podium hingen en bewogen.


Radiohead geeft fans waar voor hun geld (Foto: Novum)