SBS komt met meer talentenjachten

SBS komt volgend jaar met de nieuwe talentenjacht The Next Popstar. Ook brengt de zender Sterren Dansen op het IJs terug op televisie, zegt zenderbaas Remko van Westerloo maandag in De Telegraaf. SBS was maandag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Volgens Van Westerloo is er behoefte aan een tv-talentenjacht in zijn puurste vorm. Hij noemt Idols en Popstars als voorbeelden. "We gaan het oude opnieuw uitvinden", zegt hij. "Want The Next Popstar wordt een gelikte dertiendelige talentenshow vol verrassende elementen, compleet met auditieronden en liveuitzendingen."

Van Westerloo zegt dat er de afgelopen jaren een 'versnippering' heeft plaatsgevonden van de zangshows, waaraan steeds vaker 'echte artiesten' meedoen. Zo gaven musicalsterren als Charly Luske en Ron Link zich op voor The Voice of Holland. "Wij denken dat een moderne variant van de aloude talentenjacht zeker zal aanslaan bij een groot publiek." Kandidaten kunnen zich vanaf maandag aanmelden.

Sterren Dansen op het IJs keert volgend jaar met een vijfde seizoen terug op de buis. Eerder werd de ijsdansshow gewonnen door bekende Nederlanders als Sander Foppele en Sita Vermeulen. "We mikken in onze programmering voor 2013 op een uitgebalanceerde mix van nieuw en vertrouwd", vertelt Van Westerloo. "Maar dat laatste dan wel in een vernieuwde opzet."