De Bakker wint challenger San Juan

Thiemo de Bakker heeft zondag het challengertoernooi in het Argentijnse San Juan gewonnen. De Westlander bedwong in de eindstrijd Martin Alund uit Argentinië met 6-2, 3-6 en 6-2. Voor De Bakker is het zijn derde challengerzege van dit jaar na Bercuit en Alphen aan den Rijn. Vorige week verloor hij de finale van het challengertoernooi in Belem nog.

De eerste set in San Juan begon met drie breaks voordat De Bakker als eerste zijn opslagbeurt won. Via nog een break in de vijfde game liep de Westlander uit naar een 5-1 voorsprong. Alund won vervolgens nog een servicegame, maar De Bakker liet de set niet meer glippen.

In het begin van de tweede set kregen beide mannen breakkansen, maar het lukte niet om die te verzilveren. In de achtste game lukte het de Argentijn wel en op 5-3 mocht hij gaan serveren voor de winst in het tweede bedrijf.

Nadat Alund de tweede set naar zich toe had getrokken was De Bakker weer aan zet. In de tweede game van de beslissende set had hij drie breakpunten nodig, maar uiteindelijk lukte het hem de Argentijn opnieuw te breaken.

Op 5-2 serveerde Alund om in de wedstrijd te blijven, maar kwam De Bakker met 40-0 voor. De Argentijn werkte nog een breakpunt weg, maar daarna was het alsnog de Nederlander die toesloeg.