Kobayashi erkent schuld aan crash

Kamui Kobayashi heeft toegegeven schuldig te zijn aan de crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Zuid-Korea. Dankzij de actie van de Japanner vielen Nico Rosberg en Jenson Button uit. De Sauber-coureur zelf kwam ook niet over de meet.

Kobayashi kreeg voor de actie een drive-through penalty en parkeerde na zeventien ronden zijn gehavende bolide in de pits. "Dit is een race om te vergeten. Ik had een goede start, maar toen reden we met vier wagens breed op bocht drie af. Nico zat rechts van mij en Jenson en Sergio (Perez, red.) links. Iemand raakte mijn achterband en toen was het onmogelijk om de auto onder controle te houden, maar ik moest op een gegeven moment remmen. Ik slaagde er niet in een botsing te voorkomen."

De Japanner is schuldbewust. "Het spijt me dat ik iemands race heeft verknoeid. Dat was zeker niet mijn bedoeling. Het was een zeer moeilijk moment en ik kon nergens heen, maar ik denk dat het mijn fout was. Ik ging naar de pits voor reparaties, maar de auto was te zwaar beschadigd dus moest ik na zeventien ronden opgeven."