Van Haaren vervangt Clasie bij Jong Oranje

Ricky van Haaren vervangt Jordy Clasie in de selectie van Jong Oranje. Dat neemt het morgen op tegen Jong Slowakije in de tweede play-offwedstrijd voor het EK in Israël. Het verdedigt er een 2-0 voorsprong.

Clasie moest vervangen worden omdat hij door bondscoach Louis van Gaal bij het grote Oranje werd gehaald. Van Haaren kreeg vervolgens van Cor Pot de voorkeur boven Vitesse-speler Davy Pröpper. "Van Haaren speelt bij VVV elke week. Bovendien vind ik hem meer een type spelverdeler," aldus Pot.

Pot heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het duel morgen. "Ik heb het idee dat de spelers er klaar voor zijn. Ik verwacht dat ze beter bij de les zijn dan in Slowakije." Zijn ploeg had toen al na zeven seconden achter kunnen komen, en het was aan doelman Jeroen Zoet te danken dat Nederland goed weg kwam. "Dat gaf wel aan dat Slowakije niet zo zwak was, als werd gedacht. Het wordt geen walk-over. We moeten weer aan de bak."

Mocht Nederland het EK halen kan Pot rekenen op flink wat versterkingen. Iernationals als Kevin Strootman, Leroy Fer, Bruno Martins Indi, Luciano Narsingh en Ricardo van Rhijn hebben de leeftijd om op het EK te mogen spelen en hebben aangegeven dit ook graag te willen. Dat het dan ten koste gaat van spelers die voor de kwalificatie gezorgd hebben is dan maar zo volgens Pot. "Er is geen plek voor sentiment op dit niveau. Het gaat er om dat de beste spelers naar het EK gaan. Als je beter bent dan een ander, ga je mee. Het lijkt me logisch dat als ik zulke jongens kan meenemen, ze ook spelen."