Azarenka ook de beste in Oostenrijkse Linz

Victoria Azarenka heeft haar goede vorm een vervolg gegeven in de finale van het tennistoernooi van Linz. De nummer een van de wereld was zondag in de eindstrijd met 6-3 en 6-4 te sterk voor de als vijfde geplaatste Julia Görges. Azarenka stond op het Oostenrijkse hardcourt voor het eerst in het toernooi meer dan vier games af.

De Nederlandse Arantxa Rus kreeg in de eerste ronde tennisles en vervolgens moesten ook Simona Halep, Petra Martic en Irina-Camelia Begu er aan geloven. In de finale gaf Görges, de mondiale nummer negentien, voor het eerst serieuze tegenstand aan Azarenka.

In de tweede set bracht Görges haar opponent aan het wankelen. Ze kwam van een 5-0 achterstand terug tot 5-4. De Duitse mocht vervolgens serveren om gelijk te komen, maar zover liet Azarenka het niet komen. Op haar vijfde matchpoint sloeg ze toe.

Görges hoefde zich geenszins te schamen voor de nederlaag. Vorige week kreeg de nummer twee van de wereld Maria Sharapova er in de finale van Beijing met 6-1 en 6-3 van langs. Ook in China stond Azarenka het gehele toernooi geen enkele set af.

Azarenka is in Linz de opvolgster van Petra Kvitova, die vorig jaar won. Voor de Wit-Russin is het de zesde toernooizege van het jaar en de veertiende uit haar carrière.