Djokovic wint ternauwernood in Shanghai

Novak Djokovic heeft een derde titel van Andy Murray in Shanghai voorkomen. Lang zag het er naar uit dat de Schot het Masters-toernooi opnieuw op zijn naam ging schrijven, maar Djokovic sloeg maar liefst vijf matchpunten weg en ging in de derde set met de titel aan de haal; 5-7, 7-611, 6-3.

In de eerste set werd er maar liefst zeven keer gebroken, maar kreeg Murray toch de overhand toen hij op 5-5 brak en de set uitserveerde. De daaropvolgende set brak Murray op 3-3 voor het eerst, en leek hij af te stevenen op winst toen hij op 5-4 30-0 leidde.

Djokovic kwam prachtig terug in de game, maar moest toch een matchpunt toestaan op 40-30. Die sloeg de Serviër echter gedecideerd weg, en Murray sloeg een bal uit op het daaropvolgende breekpunt, waardoor de set weer gelijk stond. In de tiebreak verkwanselde de Schot nog vier matchpunten, waar Djokovic op zijn vierde setpunt wel toesloeg.

In de beslissende derde set domineerde Djokovic. Hij brak Murray op 3-3 in de beruchte zevende game, en brak opnieuw op 5-3, waarmee hij Murrays perfecte score van twaalf zeges en nul verliezen op het toernooi stopte.

Voor de tennisser uit Belgrado is het de tiende overwinning op rij. Zijn laatste verliespartij was in september op de US Open, toen hij nog van Murray verloor. Djokovic leidt nu weer met twee wedstrijden verschil in de onderlinge ontmoetingen; 9-7.