Non-nieuws blijkt toch interessant

Nieuwsberichten die door internetgebruikers totaal oninteressant worden gevonden, blijken toch vaak door diezelfde mensen te worden gelezen. Dat blijkt uit jarenlang onderzoek van Fok.nl.

Niet alleen klikken veel mensen op titels waarvan ze weten dat ze het bijbehorende bericht liever niet willen lezen, maar vaak nemen ze ook nog de moeite om een reactie te plaatsen waarin ze hun onvrede uiten. Daar blijft het dan niet bij, want veel van deze lezers blijven dan ook nog eens de reacties onder het bericht in de gaten houden om te zien of anderen er ook zo over denken.

De reden voor dit gedrag blijft onduidelijk. In het dagelijks leven proberen mensen meestal onplezierige ervaringen te vermijden, maar wanneer het om teksten op het internet gaat, blijkt dat niet meer op te gaan.

Fok.nl meldt dat het experiment nog lang niet ten einde is. Volgens een van de redactieleden blijft non-nieuws interessant zolang er genoeg lezers voor zijn. Op dit moment blijkt zelfs non-nieuws over non-nieuws voor veel users interessant genoeg om dergelijke berichten tot en met de laatste regel te lezen.