[WK-kwalificatie] Uitslag Nederland - Andorra

Vanavond speelde het Nederlands Elftal haar derde wedstrijd in de kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. In Rotterdam was Andorra de tegenstander. Nederland won eenvoudig met 3-0. Hieronder leest u het verslag.

Zoals te verwachten was had Nederland geen kind aan deze voetbaldwerg en na zeven minuten voetballen zette Rafael van der Vaart Oranje op voorsprong. Andorra kon de zeldzame keren dat het balbezit had, de bal met moeite in bezit houden, waardoor Nederland eigenlijk continu in balbezit was en probeerde om tot kansen te komen. Na een kwartier spelen zette Huntelaar de 2-0 op het scorebord en leek alles erop dat Oranje al voor rust Andorra op grote achterstand ging zetten. Dit was echter niet het geval, ondanks het grote speloverwicht. Oranje was wel continu in de aanval en kreeg wat kleine mogelijkheden, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders en al vroeg in de tweede helft mocht debutant Ruben Schaken zijn eerste doelpunt voor Oranje maken; 3-0. Oranje bleef continu de bal houden en zoeken naar de dichte defensie van Andorra, die in de gehele wedstrijd, afgezien van een zwak schot, nooit een kans heeft gehad om doelman Maarten Stekelenburg aan het werk te zetten. Het kreeg na een foutje van Ron Vlaar nog wel een hoekschop, maar daar kon geen gevaar uit voortkomen.

Er werd niet meer gescoord in Rotterdam, waardoor Oranje zich nu kan voorbereiden op de volgende kwalificatiewedstrijd in en tegen Roemenië komende dinsdag.