Danny Glover in slavenfilm Curaçao

Danny Glover gaat een belangrijke rol spelen in de Nederlands-Curaçaose film Tula the Revolt. De film gaat over de Grote Slavenopstand op Curaçao in 1795 onder leiding van Tula. De Amerikaanse acteur speelt Shinishi, een vaderfiguur die Tula bijstaat met wijze raad. Dat laten de producenten vrijdag weten.

De 66-jarige Glover is bekend van uiteenlopende films als The Color Purple, Predator 2 en de vier Lethal Weapon-films. Hij zet zich ook al jaren in voor diverse humanitaire projecten en meer recentelijk tegen de oorlog in Irak.

Eerder werd al bekend dat bekende Nederlandse acteurs als Jeroen Krabbé, Derek de Lint, Jeroen Willems en Henriëtte Tol in de film spelen. De rol van Tula is voor de Britse acteur Obi Abili, bekend van rollen in de series Kingdom, The Take en Foyle's War.

De opnames van Tula the Revolt gaan op maandag van start op Caribische eiland. De film verschijnt naar verwachting medio volgend jaar in de bioscopen, precies 150 jaar nadat dat de slavernij werd afgeschaft, in 1863.


Danny Glover in Curaçaos slavendrama (Foto: Novum)