Wawrinka weet Federer bijna te vloeren

Tennisser Roger Federer heeft donderdag via zijn landgenoot Stanislas Wawrinka de kwartfinale van het masterstoernooi in Shanghai bereikt. De Zwitserse dubbelpartners maakten er lang een spannende strijd van. Wawrinka won de eerste zet en kreeg breakkansen op 4-4 in de tweede set, maar Federer wist die set uiteindelijk toch naar zich toe te trekken. De laatste set ging razendsnel naar de mondiale nummer een: 4-6, 7-6 (4) en 6-0.

Federer blijft door deze prestatie de nummer een van de wereld, en gaat maandag zijn driehonderdste week als lijstaanvoerder in. Hiermee is Federer recordhouder: Pete Sampras bleef op 286 weken steken.

De Kroaat Marin Cilic versloeg Fernando Verdasco uit Spanje in drie sets: 4-6, 6-1 en 6-4. Hij had daar ruim twee uur voor nodig. Cilic ontmoet in de kwartfinale Federer.

Olympisch tenniskampioen Andy Murray had zich eerder op de dag al geplaatst door Alexandr Dolgopolov te verslaan. Novak Djokovic kende weinig moeite met Feliciano Lopez. Jo-Wilfried Tsonga, Radek Stepanek en Tomas Berdych bemachtigden ook een plaatsje bij de laatste acht. Tommy Haas en Janko Tipsarevic vechten nog om een kwartfinaleplek.


Wawrinka weet Federer bijna te vloeren (Foto: Novum)