Lens: "Had verder willen zijn"

Jeremain Lens is de man in vorm. Zowel bij PSV als bij Oranje maakt de aanvaller een goede periode door. Toch had de goaltjesdief in zijn loopbaan al een stap verder willen zijn.

Vrijdag hoopt Lens op een nieuwe kans in het Nederlands elftal tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. Gezien zijn recente vorm, kan bondscoach Louis van Gaal moeilijk om hem heen. Lens blijft zelf nuchter. "In Nederland is het normaal dat je na een paar goede wedstrijden, direct de man in vorm wordt genoemd", zegt hij in gesprek met OnsOranje.

"Voor mij voelt het eerder zo dat ik gewoon lekker bezig ben en dat het nu een keer een aantal wedstrijden achter elkaar goed is gegaan. Het is nu de kunst om het zo lang mogelijk vol te houden. En als er dan een slechte wedstrijden tussen zit, dat je dan niet door de ondergrens zakt."

Het samenwerken met Van Gaal bevalt Lens uitstekend. De aanvaller kende de coach nog van hun gezamenlijke periode bij AZ. "Ik kan je zeggen: hij is dezelfde man als toen bij AZ. Hij houdt iedereen scherp. Ook de reserves. Niet voor niets kon ik zo goed spelen tegen Hongarije ondanks het feit dat ik pas op het laatste moment hoorde dat ik moest beginnen. Ik weet nog dat hij kritisch op mij was bij AZ. Mijn balaannames moesten beter en mijn afronding ook. Ik denk dat ik daar in de tussentijd beter in ben geworden."

Toch is Lens niet tevreden met de progressie die hij maakt. "Ik had nu verder willen zijn dan dat ik een paar jaar geleden had bedacht. Ik heb mijn doelstellingen moeten bijstellen. Want ik had bijvoorbeeld al wel een buitenlandse transfer willen maken."