Grim nieuwe trainer Almere City

Fred Grim is de nieuwe trainer van Almere City. De oud-doelman komt over van de A1 van Ajax, het team dat hij sinds 2010 onder zijn hoede had. Hij tekent een driejarig contract in Flevoland, meldt zijn nieuwe club donderdag.

Grim volgt in Almere Dick de Boer op. Diens trainerscarrière bij Almere City werd eind september beëindigd vanwege slechte resultaten. Hij mocht wel aanblijven bij de hekkensluiter van de eerste divisie en werd technisch manager. Zijn tijdelijke vervanger Edwin van Ankeren keert terug naar zijn oude positie als assistent-trainer.

Vorig seizoen was Grim bijzonder succesvol met zijn Amsterdamse jeugdteam. Zo haalde hij de finale van de NextGen Series, een soort Champions League voor jeugdelftallen. Die wedstrijd werd echter na strafschoppen verloren van Internazionale. Ajax meldt op zijn site te verwachten op korte termijn een nieuwe trainer voor de A1 te vinden.

Grim behaalde in 2003 zijn trainersdiploma en was vervolgens actief bij Ajax en Sparta Rotterdam. Als speler droeg hij het shirt van Cambuur Leeuwarden en de Amsterdamse recordkampioen.