Woods mogelijk vaker naar Europa

Tiger Woods overweegt volgend jaar een aantal toernooien in Europa te spelen. De 30-jarige golfmiljardair denkt daarover na nu de kwalificatieregels voor een kaart voor de Europese Tour waarschijnlijk veranderen. In het nieuwe plan tellen ook de Ryder Cup, de Presidents Cup en de Seve Trophy mee voor de Europese kalender.

Met deze drie wedstrijden wordt het voor Woods en andere Amerikanen makkelijker om een Europese tourkaart te bemachtigen. Om in Europa te mogen spelen moet een golfer aan minstens dertien toernooien mee te doen die meetellen voor de Europese Tour. Omdat veel Amerikaanse golfers alleen maar actief zijn in eigen land komen ze vaak niet aan het benodigde aantal.

Woods weet nog niet of spelen in Europa in de praktijk ook haalbaar is. "Ik ga eens rustig bekijken of de negentien toernooien die ik dit jaar heb gespeeld, genoeg zijn om ook in Europa te mogen spelen volgend jaar. Als je fulltime in de Verenigde Staten golft, is het bijna onmogelijk om aan die dertien toernooien te komen", aldus de Amerikaan bij de World Golf Finals in het Turkse Belek.

De voormalig nummer één van de wereld is met de toevoeging van de drie wedstrijden, dit seizoen maar twee toernooien verwijderd van de dertien die nodig zijn om een Europese tourkaart te mogen aanvragen.