Pirelli sleutelt aan compounds voor 2013

Bandenfabrikant Pirelli past op de intermediates na alle bandencompounds aan voor het seizoen 2013. Dit heeft de motorsportbaas van de Italiaanse fabrikant, Paul Hembery, laten weten. De afgelopen twee jaren hebben de Pirelli-banden in de Formule 1 voor veel opschudding en spektakel gezorgd.

"We gaan waarschijnlijk alle compounds aanpassen, behalve de intermediates. We willen het de teams makkelijker maken om meer werkruimte te creëren, maar we gaan ook voor de agressievere compounds. Zoals we dit jaar hebben gezien hebben we gemiddeld een pitstop minder dan vorig jaar. Als die trend zich zou doorzetten hebben we volgend jaar maar één pitstop per race. We moeten dus iets doen om ze die extra uitdaging te geven."

"We kijken naar verschillende profielen en structuren die volgens ons een mooie uitdaging zijn, omdat ze de aerodynamica van de bolide behoorlijk beïnvloeden." Toch zal die invloed volgens Hembery in 2013 kleiner zijn dan in de afgelopen seizoenen, omdat er geen grote veranderingen op stapel staan. "Teams begrijpen hun eigen bolide beter dan vorig jaar toen de banden en de bolide allebei compleet veranderden. Ze weten beter hoe ze de auto af moeten stellen om het beste uit de banden te kunnen halen. In dat opzicht blijft het nog steeds leren van de banden."