'Vastbindspeelzaal' Oosterbeek mag weer open

De peuterspeelzaal in Oosterbeek die eind vorige maand met onmiddellijke ingang werd gesloten omdat de directeur een kind met een sjaal aan een stoel had vastgebonden, mag weer open. Dat heeft het gemeentebestuur van Renkum, waar Oosterbeek onder valt, besloten nadat de GGD het pedagogisch beleidsplan maandag had goedgekeurd.

De vrouw bond het kind bij wijze van 'corrigerende maatregel' vast in het bijzijn van andere kinderen. Dat is verboden. Volgens de inspectie was de veiligheid van de kinderen van peuterspeelzaal Dol-fijn aan de Paasberg door het incident niet meer gewaarborgd.

Volgens burgemeester Jean Paul Gebben voldoet de speelzaal nu weer aan de belangrijkste eisen. Tijdens de eerstvolgende inspectie gaat de GGD de pedagogische praktijk beoordelen.

De GGD constateerde eerder dat de peuterspeelzaal te veel kinderen per groep onderbracht. Ook bleken verklaringen omtrent het gedrag niet in orde. De directie heeft beterschap belooft en moet voor 1 januari alles weer op de rit hebben. "Alleen dan kan Dol-fijn worden opgenomen in het landelijke register peuterspeelzalen", aldus de burgemeester.