Van der Vaart: "Roemenië wordt lastig"

Rafael van der Vaart werd door bondscoach Louis van Gaal vorige maand nog buiten de selectie van Oranje gelaten. Nu is de middenvelder er wel weer bij.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt maakte Van der Vaart de overstap van Tottenham Hotspur naar Hamburger SV. Voor Van Gaal was dat de reden om hem buiten de selectie te laten voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije (2-0 winst) en Hongarije (1-4 zege). Daarnaast zou hij niet helemaal fit zijn. Dat is nu wel anders.

De Nederlandse international heeft zijn draai in Hamburg al snel gevonden. Uit zijn eerste vier wedstrijden pakte hij tien punten. "Heel gek, ik krijg van veel mensen complimenten. Terwijl ik ook bij Tottenham Hotspur twee jaar goed heb gespeeld", zegt Van der Vaart op de website van de KNVB. "Het is een fijn gevoel dat ik weer opnieuw kan beginnen."

Vrijdag staat in Rotterdam de wedstrijd tegen Andorra op het programma. Vier dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Roemenië. "Roemenië wordt een lastige wedstrijd, denk ik. Wat betreft Andorra: ik weet nog dat ik een keer een interland moest spelen tegen Luxemburg in De Kuip. Toen konden we maar net winnen van zo’n klein land. Dat ging toen heel moeizaam."