Feyenoord op zoek naar oorzaak blessures

Feyenoord gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de vele hamstringblessures in de selectie van Ronald Koeman. Stefan de Vrij en Joris Mathijsen liepen eerder dit seizoen al een hamstringblessure op. Afgelopen zondag kwam daar Sekou Cisse bij. De aanvaller raakte geblesseerd aan zijn hamstring toen hij scoorde tegen FC Groningen. De Ivoriaan is zeker vijf weken uitgeschakeld.

Trainer Koeman wil weten waar de blessures vandaan komen. "Maandagochtend hebben wij het er al over gehad", zegt Koeman. "Wij vragen ons serieus af hoe dat kan. We doen niets wezenlijk anders dan vorig seizoen, we werken volgens de schema's van de inspanningsfysioloog Raymond Verheijen en dat gaat normaal gesproken prima."

"Tot nu toe vermoeden we dat die blessures misschien te maken hebben met het feit dat we de intensiteit van de trainingen al vroeg moesten opvoeren vanwege de voorronden van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Maar hamstringblessures kunnen met zo veel dingen te maken hebben: stress, problemen in de privésfeer, noem alles maar op. Een oorzaak is niet gemakkelijk te vinden, maar we gaan er wel naar op zoek", aldus Koeman.