Vrouw vast voor branden Winschoten

De politie heeft maandagavond een 25-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden voor de branden die de Groningse plaats al enige tijd teisteren. Ze is een bekende van de inmiddels 26-jarige Danny F. die zaterdagnacht op heterdaad werd betrapt toen hij in Blijham een clubgebouw in brand probeerde te steken, meldt de politie dinsdag.

De politie onderzoekt de relatie tussen de verdachten en welke rol zij hebben gespeeld bij de brandstichtingen. De aanhouding van de vrouw volgt niet uit de verhoren van F., zei een politiewoordvoerder op Radio 1. Ze zei dat de aanhouding het resultaat is van rechercheonderzoek.

Vanwege de branden patrouilleert de politie meer in Winschoten. Na de eerste aanhouding liet de politie weten dat de extra aanwezigheid niet wordt teruggeschroefd. Ook nu blijft de politie extra patrouilleren. Een extra politiepost blijft aanwezig en een noodverordening blijft van kracht.

De politie sluit niet uit dat er nog meer brandstichters zijn en vraagt inwoners alert te blijven. F. werd zaterdagnacht betrapt bij een poging tot brandstichting aan de Verschedijk. Het bleek dat hij meerdere keren de melder van een brand in zijn woonplaats is geweest.

Zijn twitteraccount bleek veel retweets te bevatten over de branden in Winschoten. Zo retweette hij bijvoorbeeld het bericht van 112Groningen dat er mogelijk een pyromaan actief is in Winschoten.Verder werd hij ruim een week geleden geïnterviewd door RTV Noord, nadat hij 112 had gebeld om een brand te melden.