Webber: "Romain is een mafkees"

Mark Webber heeft aangegeven dat hij Romain Grosjean na de race op Suzuka heeft aangesproken op zijn acties. De Fransman reed achterop de bolide van Webber in de openingsfase van de Grand Prix van Japan. De Australiër was woest op de Lotus-coureur en noemde hem een 'mafkees'.

De wedstrijdleiding legde Grosjean tijdens de race een stop-and-go-penalty op, één van de zwaarste straffen die gedurende een race uitgedeeld kan worden. Het is niet de eerste keer dat de Lotus-coureur betrokken is bij een race-ongeval. Dit seizoen moest hij zich acht keer eerder verantwoorden bij de stewards.

De Fransman vertelde tegen het Duitse blad Auto Motor und Sport dat Webber duidelijk niet blij was tijdens de woordenwisseling. "Kijk me eens aan, Romain", zou Webber hebben gezegd. "Als je zo door blijft gaan, dan zul je niet lang blijven", aldus de Red Bull-coureur.

Lotus-teambaas Eric Boullier zei dat er geen excuus is voor Grosjeans herhaaldelijke overtredingen. Hij benadrukte dat Grosjean om zal moeten leren gaan met zijn emoties en de druk. "In Singapore, toen Romain weer mocht racen, zagen we wel dat de andere coureurs druk uitoefenden op hem bij de start."