Sloten doorzocht in 20 jaar oude verdwijningszaak

In het onderzoek naar een vrouw die sinds 1992 wordt vermist doorzoekt de politie maandagochtend twee sloten in Haarlem. Ook aangrenzende groenstroken worden doorzocht, meldt de politie.

In het water langs de Heussensstraat werd in oktober 1992 een schoen van de vermiste toen 27-jarige Lisette Vroege uit Haarlem gevonden. Haar tennisracket was een paar dagen eerder in een groenstrook langs de sloot gevonden.

De locatie is destijds uitgebreid onderzocht, maar er werd verder niets gevonden. De politie heeft nu betere onderzoeksmiddelen dan twintig jaar geleden en heeft daarom hoop dat eventuele sporen nu alsnog kunnen worden gevonden. Het onderzoek gaat meerdere dagen duren.

Vroege verdween in juni 1992. Ze was vanaf een tennisclub in Overveen naar huis gereden. Daar kwam ze ook aan, maar toen haar vriend een halfuur later thuiskwam was ze spoorloos. De zaak is vorig jaar opgepakt als cold case. In januari besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Dat leverde tips op die nog worden onderzocht.