FOK!filmtips van de dag: Magical Mystery Tour (docu + film)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Magical Mystery Tour 1

Vanavond gaan we voor een film die al 33 jaar niet meer te zien is geweest op de BBC. Op BBC2 is vanaf 22.45 uur de documentaire Magical Mystery Tour Revisited te zien. In de documentaire over de legendarische tv-film van The Beatles komen we meer te weten over de totstandkoming van deze toch wel zeer ondergewaardeerde muziekfilm.

Magical Mystery Tour 2

Nadat The Beatles in 1967 de muzikale mijlpaal Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band hadden gemaakt en manager Brian Epstein een einde aan zijn leven had gemaakt wisten de vier mannen uit Liverpool dat het tijd werd voor een wending in hun muzikale loopbaan. Dit resulteerde in een surrealistische tv-film waarin we de groep, samen met een bont gezelschap, een reis zien maken. Het publiek zag al snel dat dit niet meer de vier brave jongens uit A Hard Days Night of Help meer waren.

Na de 55 minuten durende documentaire gaan we dan verder met het hoogtepunt van de avond, de gerestaureerde versie van de film Magical Mystery Tour. Naast The Beatles zien we onder meer Neil Innes en Terry Gilliam in de belangrijkste bijrollen in deze bijzondere psychedelische rolprent van Francis Hanly. Een absolute aanrader voor een ieder die interesse heeft voor de jaren zestig en de bijbehorende muziek. Vanaf 22.45 uur dus op BBC2, de FOK!filmtip van de dag: The Magical Mystery Tour van The Beatles.

Magical Mystery Tour 3

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!