Schultz zet bij PvdA ongewenste verbreding A27 door

Demissionair minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) blijft bij haar plan om de A27 door natuurgebied Amelisweerd bij Utrecht te verbreden naar twee keer zeven rijstroken. De PvdA, waarmee de VVD onderhandelt over een nieuwe regering, is tegen die verbreding.

Schultz benadrukte dat het haar er niet enkel om te doen is om twee rijbanen van zeven rijstroken te krijgen. "De verbreding is belangrijk om de bereikbaarheid en doorstroming te verbeteren en de veiligheid te vergroten", zei ze op Radio 1.

Een bredere A27 zou ook de geluidsoverlast en de uitstoot in de stad Utrecht terugdringen. "Ik hoop woensdag aan de Kamer te kunnen laten zien dat dit een weloverwogen oordeel is."

De Kamer wil ook weten wat de effecten zijn als op het stuk voortaan maar 80 kilometer per uur mag worden gereden. Schultz zegde toe die berekening ook naar de Kamer te sturen. "Als zij andere varianten hebben hoor ik dat graag."

De minister zei een beeld te hebben bij welke variant volgens haar de beste is en dat er lang op is gestudeerd. "Het is niet voor niets dat ik deze keus heb gemaakt."


Schultz zet bij PvdA ongewenste verbreding A27 door (Foto: Novum)