Doutzen Kroes wil lelijkerd spelen

Doutzen Kroes hoopt ooit eens een heel lelijk iemand te kunnen spelen. Het 27-jarige model, dat vorig jaar haar acteerdebuut maakte, krijgt geregeld filmrollen aangeboden. "Ik word vooral gevraagd vanwege mijn uiterlijk. Eervol, maar zo'n mooi popje speelde ik al in Nova Zembla", vertelt Doutzen aan het AD.

"Het lijkt me heerlijk om eens iemand te spelen die heel lelijk is", gaat Doutzen, die al jaren acteerlessen volgt, verder. "Zoals de beeldschone actrice Charlize Theron die in de film Monster het tegenovergestelde van een aantrekkelijke vrouw speelde."

Met zo'n rol wil Kroes laten zien dat ze meer is dan een mooi plaatje. "Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen", zegt het model, dat vrijdag haar presentatiedebuut maakt bij de uitreiking van de Gouden Kalveren. "Dingen waar ik uit mezelf misschien niet op zou zijn gekomen. Die verbreding voelt goed."

Hoewel Doutzen veel ambities heeft, keert ze Nederland niet de rug toe. "Het onderhouden van de band met mijn vaderland is heel belangrijk voor mij. En natuurlijk kom ik regelmatig in Eastermar, zoals ik mijn Friese geboorteplaats Oostermeer nog steeds noem. Daar wonen mijn ouders en jeugdvrienden."