'Zwarte weduwe' wilde opnieuw echtgenoot vermoorden

Een 77-jarige vrouw uit Canada, die berucht is als 'de internet zwarte weduwe', is aangeklaagd voor poging tot moord op haar man. De vrouw stond er om bekend datingsites te bezoeken, om vervolgens met weduwnaars af te spreken. Deze mannen lichtte ze vervolgens op of vermoordde ze.

De politie van Cape Breton, dat in de provincie Nova Scotia ligt, arresteerde Millie Weeks afgelopen maandag. Toen werd haar man namelijk ernstig ziek. De vrouw wordt ervan beschuldigd haar man vergiftigd te hebben. Haar echtgenoot, de 75-jarige Fred Weeks, werd zondag in het ziekenhuis opgenomen. De artsen vertrouwden het zaakje niet en lichtten de politie in. De man is inmiddels herstellende.

De zwarte weduwe zat een aantal jaren vast voor doodslag, diefstal en oplichting in Canada en de Verenigde Staten. in 1961 drogeerde en overreed ze haar toenmalige echtgenoot. Toen ze zes jaar later uit de gevangenis kwam, vond ze een nieuwe weduwnaar. Met hem trouwde ze in 2000, maar al gauw verslechterde zijn gezondheid. Hij stierf twee jaar later aan een hartstilstand.

Enkele weken later vond ze haar derde slachtoffer, de 73-jarige Alex Strategos. Hij werd op de dag dat het stel ging samenwonen in het ziekenhuis opgenomen met verwondingen aan onder meer zijn hoofd. Millie Weeks moest voor 5 jaar achter slot en grendel in Florida wegens diefstal en vervalsing. Ook was de bankrekening van haar echtgenoot geplunderd. In 2009 kwam ze vrij, waarna ze werd uitgezet naar Canada.