Tien jaar cel voor fatale schietpartij Haags café

Een 30-jarige man is woensdag veroordeeld tot tien jaar celstraf voor het doodschieten van een man in een café in zijn woonplaats. De rechterbank in Den Haag achtte bewezen dat de man het 34-jarige slachtoffer met opzet van het leven heeft beroofd door hem van dichtbij neer te schieten. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar cel geëist.

De schietpartij vond in de nacht van 23 op 24 december plaats in een café aan de Weimarstraat. De twee kregen ruzie nadat de verdachte de vriendin van het slachtoffer had lastiggevallen. De 34-jarige man gooide een glas in de richting van de 30-jarige, waarna een vechtpartij ontstond.

Personeel en bezoekers van het café haalden de kemphanen uit elkaar. De verdachte werd door personeel naar buiten begeleid, waardoor de ruzie gesust leek. Een vriend van de verdachte kreeg het vervolgens echter aan de stok met het slachtoffer. De verdachte kwam naar het tweetal toesnellen en kort daarop klonk een schot.

De verdachte beweert dat sprake is van een ongeluk. Het vuurwapen zou van het slachtoffer zijn geweest. Dat zou hij hebben afgepakt, waarna het wapen per ongeluk afging. De in totaal 29 getuigen die gehoord zijn hadden echter een andere lezing.