Nederlandse penis in top 5 Europa

Aan de universiteit van Ulster (Belfast) is onderzoek gedaan naar de grootte van het mannelijk geslachtsdeel in erectie. Binnen Europa behaalt Nederland een plek in de top 5, meldt het Algemeen Dagblad.

Wereldwijd eindigt Congo niet geheel verrassend het hoogst, met een gemiddelde van 17,93 centimeter. Korea eindigt het laagst, daar meet de gemiddelde penis in erecte toestand slechts 9,7 centimeter. De Europese penissen zitten in de middenmoot. In IJsland zijn de mannen gezegend met de grootste erecties (16,5 cm), gevolgd door Georgië (16 cm) en Denemarken en Tsjechië (15,89 cm). Nederland en België completeren de Europese top 5 met respectievelijk 15,87 en 15,85 centimeter.

De resultaten doen veel stof opwaaien. Zo koppen de Britse tabloids vol trots dat 'hun' mannen de Fransen de loef afsteken. Ook worden de Amerikanen bespot, aangezien zij zich tevreden moeten stellen met slechts 13 centimeter.

Volgens de onderzoeker, professor Richard Lynn, bevestigen de resultaten eerdere hypothesen over 'de verschillen in penislengte bij verschillende bevolkingsgroepen'. "Voor de meeste bevolkingsgroepen is de lengte van de penis voorspelbaar en bevestigd", concludeert hij.

Het onderzoek van professor Lynn ligt echter onder vuur, ondanks de overeenkomst met resultaten van eerdere studies naar hetzelfde onderwerp. Omdat Lynn zich deels gebaseerd heeft op online data, zou zijn onderzoek niet voldoende betrouwbaar zijn, luidt het commentaar. "Het is een studie binnen een controversieel onderzoeksgebied, maar de data hebben geen onderliggende methodologie", aldus hoogleraar methodologie Jelte Wicherts van de universiteit van Tilburg.