Azarenka zonder moeite ronde verder in Beijing

Victoria Azarenka heeft zich zonder moeite geplaatst voor de laatste zestien van het WTA-toernooi in Beijing. De 23-jarige Wit-Russische tennisster won in twee sets van de Duitse Sabine Lisicki. In minder dan anderhalf uur stond er 6-4, 6-2 op de borden. In de volgende ronde speelt de nummer een van de wereld tegen Elena Vesnina.

Agnieszka Radwanska bereikte in Beijing eveneens de achtste finales. De 23-jarige Poolse, nummer drie van de wereld, versloeg in de tweede ronde de Chinese Zhang Shuai met 6-2, 6-3. Radwanska's volgende tegenstandster is de Spaanse qualifier Lourdes Dominguez Lino, die met 7-5 en 6-3 won van de Britse Laura Robson.

Ook Angelique Kerber (5) plaatste zich voor de laatste zestien. De Duitse veegde in iets meer dan een uur met 6-0, 6-2, de Spaanse qualifier Lara Arruabarrena Vecino van het Chinese hardcourt. Ze speelt in de achtste finales tegen Caroline Wozniacki (10) die in een marathonpartij van bijna drie uur won van de Thaise Su-Wei Hsieh 7-6 (5) 6-7, 0-6

Nadia Petrova, de winnares van het toernooi van Tokyo afgelopen zondag, kon haar goede optreden in Japan geen vervolg geven. De 30-jarige Russische was in de tweede ronde kansloos tegen thuisspeelster Na Li. De als zevende ingeschaalde Li was met 6-1, 6-2 duidelijk te sterk voor Petrova.

In navolging van Na Li boekte ook Marion Bartoli (9) een ticket naar de achtste finales. De 28-jarige Française boekte een regelmatige 6-4, 6-3 overwinning op de Japanse qualifier Ayumi Morita. Zij speelt om een plek in de kwartfinale tegen de Duitse Julia Görges die Samantha Stosur (8) in drie sets verraste: 7-6 (2), 4-6, 7-5.