Djokovic wint met enige moeite in Beijing

Novak Djokovic is dankzij een zege op qualifier Michel Berrer doorgedrongen tot de laatste zestien van het ATP-toernooi in Beijing. De als eerste geplaatste Serviër was in drie sets te sterk voor de Duitser: 6-1, 6-7 (3) en 6-2. Djokovic werd in de hele partij geen enkele keer gebroken maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk door de tiebreak van de tweede set te verliezen.

Ook Jo-Wilfried Tsonga (2) verschafte zich dankzij een zwaarbevochten zege op Denis Istomin toegang tot de achtste finales in de Chinese hoofdstad. De 27-jarige Fransman kreeg de een jaar jongere Oezbeek pas in de tiebreak van de derde set op de knieën: 4-6, 6-1 en 7-6 (3). In de beslissende set was geen enkele break te noteren zodat een tiebreak beslissing moest brengen.

Ook bij het ATP-toernooi van Tokyo plaatste de nummer een zich voor de volgende ronde. Andy Murray (1), vorige maand winnaar van de US Open, won daar in twee sets van de Kroaat Ivo Karlovic 7-6 (7) en 6-4. Murray kreeg in de hele wedstrijd geen enkel breakpoint tegen en wist zelf een van zes mogelijkheden wel te benutten.