KNVB boekt drie miljoen euro winst

Voetbalbond KNVB heeft over het seizoen 2011-2012 een winst van 3,1 miljoen euro behaald, zo is vandaag bekendgemaakt. Het betaald voetbal zorgde voor 1,8 miljoen winst, terwijl incidentele baten bijdroegen aan de rest. In het vorige boekjaar bedroeg de winst nog twee miljoen euro.

Financieel directeur Ron Francis is tevreden over de cijfers. "Waardering en waakzaamheid waren vorig jaar de sleutelwoorden en deze woorden zijn ook dit jaar onverminderd van toepassing. Waakzaamheid geldt voor toekomstige investeringen, uitgaven en mogelijke maatregelen." De vroege uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK had weinig invloed op de cijfers. "Sportief was het een sof, maar zolang het incidenteel is, doet het de KNVB financieel geen pijn."

Het aantal leden bij de KNVB is in het afgelopen jaar met ruim 3.600 gestegen tot 1.209.413 mensen. De stijging komt op het conto van de vrouwen en meisjes die nu ruim tien procent (127.488) van het totaal aantal leden uitmaken. Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars is hier blij mee. "De KNVB is groter dan ooit! In tijden van individualisering is dit opvallend te noemen."