Vadsige kinderen VS boycotten schoolcafetaria

Op een middelbare school in New York is een grote groep leerlingen aan een boycot van de schoolcafetaria begonnen. Sinds er nieuwe regels van kracht zijn, zouden de porties zo klein zijn geworden dat de jongeren veel te weinig binnen krijgen om hun honger te stillen. De leerlingen hebben hierop besloten om uit protest hun eigen eten van huis mee te slepen.

De nieuwe regels schrijven voor dat een lunchmaaltijd nog maximaal 850 kilocalorieën mag bevatten, ongeveer de voedingswaarde van een ruime kilo aardappelen. Daarom zijn de porties kleiner geworden en wordt er zuiniger met beleg omgesprongen.  

Ook wordt er meer fruit en groente in de bereiding van de maaltijden gebruikt. Het resultaat daarvan is dat de prijzen zijn gestegen. Een gemiddelde lunch kost nu 2,60 dollar, zo’n twee euro. Ook daar zijn de leerlingen boos om.

Het nieuwe voedselbeleid van de schoolcafetaria komt voort uit het project Let’s Move, waar first lady Michelle Obama zich druk mee bezighoudt. Met het project moet bereikt worden dat Amerikaanse kinderen minder vadsig worden.