Amsterdam wacht nog op Kwakoe-geld

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost wacht nog altijd op een totaalbedrag van ruim 55.000 euro dat aan Kwakoe-organisatie Kofoe is geleend.

Het grootste deel van de rekening betreft een garantstelling die het stadsdeel verstrekte toen Kwakoe tijdens de laatste editie van het festival de veiligheid niet meer kon garanderen.

In een memo die het dagelijks bestuur van Zuidoost onlangs stuurde aan de deelraadsleden van het stadsdeel staat te lezen dat het overgrote deel van de schuld op 24 september betaald had moeten zijn. Stichting Kofoe heeft het dagelijks bestuur echter op 19 september een voorstel voor een betalingsregeling gedaan.

Het dagelijks bestuur schrijft in de memo dat deze regeling niet voldoet aan de terugbetalingseisen die het stadsdeel had gesteld. Ondanks het feit dat Kofoe al door het stadsdeel gewaarschuwd is dat er mogelijk op korte termijn een incassobureau wordt ingeschakeld, heeft Zuidoost besloten eerst antwoord te geven op de brief van Kofoe. 'Wij zullen de stichting op korte termijn een reactie geven', stelt het dagelijks bestuur. 'Het voorstel van Kofoe beantwoorden met een incassobureau zou ook wel erg wrang zijn', licht een woordvoerder van het stadsdeel toe.