FOK!filmtips van de dag: Things to Do in Denver When You're Dead

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vanavond gaan we weer eens ouderwets genieten van een crimineel fijne film. Things to Do in Denver When You're Dead is een heerlijke moderne film noir van Gary Fleder. Jimmy "The Saint" Tosnia (Andy García) is een voormalig gangster die het criminele wereldje achter zich heeft gelaten om op eerlijke wijze zijn brood te verdienen. Hij is in Denver een bedrijfje begonnen die de laatste woorden van stervende mensen op video opneemt voor hun nabestaanden. Dan krijgt hij een mooie aanbieding van zijn vroegere baas, The Man With The Plan (Christopher Walken). Voor een flinke smak geld moet hij het nieuwe liefje van de ex van zijn zoon eens goed aan het schrikken brengen. Als dat echter helemaal verkeerd afloopt krijgt hij de duivelse huurmoordenaar Mr. Shhh (Steve Buscemi) achter zich aan.


Things to Do in Denver When You're Dead is gebaseerd op een liedje van Warren Zevon. De film kent een zeer sterke cast met onder meer Andy Garcia, Christopher Lloyd, William Forsythe en Steve Buscemi in de belangrijkste rollen. En aangezien hij wordt uitgezonden op het reclameblokvrije Nederland 3 om 22.40 uur lijkt ons dit een uitstekende FOK!filmtip van de dag.

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!